Docente

Wie ben ik?

Mijn naam is Petra Bolten (1979). Ik ben al enige jaren actief met Kundalini Yoga. De eerste les die ik in 2009 volgde, voelde voor mij als thuiskomen. Sindsdien ben ik me telkens meer gaan verdiepen in de Kundalini Yoga. Ondertussen is de Kundalini Yoga, naast mijn baan in de gezondheiszorg, een integraal onderdeel van mijn leven geworden.

Ik heb van 2011 t/m 2012 de internationaal erkende opleiding tot Kundalini Yoga Teacher gevolgd bij de Amerikaanse Gurumarka Singh Khalsa (opgeleid door Yogi Bhajan zelf).

Kundalini Yoga heeft mij al veel goeds gebracht. Ik ben gelukkiger, voel me gezonder, leef meer in het nu, sta steviger in mijn schoenen en sta in beter contact met mezelf.

Mijn intentie is om deze krachtige vorm van yoga met andere mensen te delen zodat ook zij beter in contact met zichzelf kunnen komen en gelukkiger en meer ontspannen in het leven kunnen staan.

Ondertussen gaat mijn persoonlijke reis ook nog steeds door. Najaar 2015 heb ik de 2-jarige internationale vervolgopleiding afgerond (level 2). Deze opleiding heb ik deels bij Gurumarka Singh Khalsa en deels bij Shiv Charan Singh gevolgd. Hierbij heb ik me verder verdiept in de thema's stress & vitaliteit, bewuste communicatie, authentieke relaties, de mind en meditatie en ook de levenscycli en -stadia. In de zomer van 2016 ben ik gestart met de nieuw opgezette internationale level 3 opleiding. Een 1000-daags avontuur.  Hiervoor heb ik me onder andere verder verdiept in het meditatieve aspect van de Kundalini Yoga. Deze opleiding heb ik zomer 2020 afgerond.

Daarnaast ben ik in 2015 begonnen met een verdieping in de Sat Nam Rasayan, een meditatieve geneeswijze in de traditie van de Kundalini Yoga. In 2016 heb ik hiervan de level 1 (practioner) behaald. Daarnaast heb ik ook alle lessen voor de level 2 (healer)  hiervan doorlopen.

Najaar 2016 heb ik tevens de Radiant Child opleiding gevolgd. Dit is een aparte opleiding voor kinderyoga binnen de Kundalini Yoga.

Tevens ben ik lid van de Nederlandse beroepsvereniging voor Kundalini Yoga docenten; Kundalini Yoga Nederland. Van januari 2017 t/m december 2019 heb ik hiervoor tevens een bestuursfunctie ingevuld,

Naast de Kundalini Yoga heeft ook de Gong mijn hart gestolen. Graag maak ik je bekend met dit mooie en krachtige instrument tijdens de lessen dan wel op aparte Gong-avonden. Tevens ben ik bezig met een verdieping in de resonantie therapie. Een krachtige vorm van healing die gebruik maakt van stemvorken en (Tibetaanse) klankschalen. Hiervoor ben ik geschoold en in opleiding bij de Ohmpunctuur Academy in Apeldoorn. Zie hiervoor meer op de ohmpunctuur pagina.

Graag nodig ik je uit om een proefles te volgen dan wel de kracht van resonantie te ervaren. Je bent welkom!