Specials

Data Specials 2019 - data voor 2020 volgen nog

Januari:
Vrijdag 5 januari - Nieuwjaarsgongbad
Zaterdag 6 januari - Sadhana
Vrijdag 18 januari - Meditatieavond

Februari:
Zaterdag 2 februari - Sadhana
Zaterdag 2 februari - Workshop Innerlijke Stilte
Vrijdag 15 februari - Meditatieavond

Maart:
Vrijdag 1 maart - Gongbad
Zaterdag 2 maart - Sadhana
Vrijdag 15 maart - Meditatieavond

April:
Zaterdag 6 april - Sadhana
Zondag 7 april - XXL Kundalini Yoga les - lenteschoonmaak
Vrijdag 12 april - Meditatieavond

Mei:
Zaterdag 4 mei - Sadhana
Vrijdag 17 mei - Meditatieavond

Juni:
Zaterdag 1 juni - Sadhana
Vrijdag 14 juni - Meditatieavond
Vrijdag 28 juni - Gongbad

 

 

 

Juli:
Zaterdag 6 juli - Sadhana
Vrijdag 12 juli - Mantra-avond

September:
Zaterdag 5 september - Sadhana
Donderdag 26 september - Introductie Workshop Sat Nam Rasayan Healing

Oktober:
Vrijdag 4 oktober - Meditatieavond
Zaterdag 5 oktober - Sadhana
Zondag 20 oktober - Breathwalk Heilooerbos

November:
Vrijdag 1 november - Gong-avond
Zaterdag 2 november - Sadhana
Vrijdag 15 november - Meditatieavond
Zaterdag 30 november - Workshop - de kracht van zachtheid - speciaal voor vrouwen --> verplaatst naar begin 2020

December:
Zaterdag 7 december - Sadhana
Zondag 15 december - XXL-les 'je innerlijke zon'

Meditatieavonden

De Kundalini Yoga kent veel mooie en krachtige meditaties. Tijdens de wekelijkse lessen komen deze meditaties veelal aan bod. Voor diegenen die dieper en langer in de kracht van deze meditaties willen duiken wordt er maandelijks een les met de nadruk op meditatie georganiseerd. Na een aantal yogaoefeningen (ter voorbereiding van het lichaam) zullen we een langere meditatie ervaren ( 22-31 minuten). Een goed begin van je weekend! De avonden vinden plaats bij Wakker. De start is om 19.30, einde is circa 20.45 uur. Naderhand is er gelegenheid voor een kopje thee. Kosten voor deelname bedraagt 10 euro; contant mee te nemen of over te maken naar het bankrekeningnummer.

Voor deze avonden is ervaring met Kundalini Yoga niet nodig.

Data tweede helft 2019: vr 4 okt en vr 15 nov

Opgave / meer info in de les of hier.

Introductieworkshop Sat Nam Rasayan healing - donderdag 26 september

Onder leiding van de Duitse Siri Ram kun je tijdens deze workshop kennis maken met Sat Nam Rasayan. De workshop zal dan ook in het engels zijn met waar nodig Nederlandse vertaling. Mogelijk heb je nog niet eerder van Sat Nam Rasayan gehoord. Het is de tak van de Kundalini Yoga die zich met healing bezig houdt. In Sat Nam Rasayan wordt gebruik gemaakt van een verhoogde staat van bewustzijn om te genezen. Deze meditatieve staat van bewustzijn bereik je door te oefenen met je zintuigen en de elementen. Je verruimt je waarneming. Je zal door deze bewuste staat in Suniya kunnen leven, een staat van stilte waarbij alles één is. Dan ben je in staat om weerstanden of spanningen in jezelf, in een ander of in een situatie op te lossen. Je wordt je bewust van wat er speelt en aanwezige blokkades en weerstanden lossen op. Ook is deze workshop interessant als je je meditatieve ervaring wilt verdiepen.

Meer info over Sat Nam Rasayan vind je op www.satnamrasayanhealing.nl

Tijdens deze dag zal je veel mediteren en ook de eerste stappen van Sat Nam Rasayan op een 'partner' uitproberen. De workshop zal van 18.45 tot ca. 21.45 zijn. Kosten bedragen 35 euro, deze graag contant meenemen (40 euro aan de deur). Het is niet nodig om van te voren een 'partner' te vinden. Tijdens de avond zelf zal dit automatisch gaan. Tijdens het healen zal alleen gebruik gemaakt worden van een lichte aanraking.

Voor deze avond is ervaring met Kundalini Yoga niet nodig.

Locatie; Studio Yoga Alkmaar, Louise de Collignystraat 29a, Alkmaar. Deur open vanaf 18.30 uur.

Opgave / meer info in de les of hier

Meditatieve wandeling (Breathwalk) Heilooerbos- Zondag 20 oktober

Bij goed weer vindt zondagochtend een meditatieve wandeling in het Heilooerbos plaats. Een mooie rustgevende start van de dag. We gaan een Breathwalk reeks doen speciaal afgestemd op het najaar en doen een aantal korte opwarmoefeningen. Ervaring met Yoga en/of meditatie is niet nodig. Wel is er een maximale groepsgrootte van 10 personen.

Deelname bedraagt 8 euro.

Locatie: Heilooerbos

Gong-avond - nieuwe data volgen

Een speciale avond in teken van de Gong. We starten met een aantal yoga-oefeningen om de spanning van de dag van ons af te schudden. Daarna mag je liggen en je mee laten voeren door de klanken van de gong. De resonantie van de gong zorgt voor een diepe ontspanning en zorgt ervoor dat patronen en spanning die je niet meer dienen losgelaten kunnen worden. Daarom is het ook van belang om naderhand voldoende water te drinken. Ga je mee op reis?

Start is om 19.30, einde circa 20.45. Deelname bedraagt 10 euro. Bij opgave op de dag zelf bedraagt deelname 12,50 euro. Vanwege het maximaal aantal plekken is opgave noodzakelijk.

Voor deze avond is ervaring met Kundalini Yoga niet nodig.

Locatie; de Terp, Kerklaan 4,  Oudorp   

Opgave / meer info in de les of hier

Workshop 'de Kracht van Zachtheid - speciaal voor vrouwen - Zaterdag 30 november --> verplaatst naar 8 februari 2020

Veel vrouwen hebben geleerd om hun 'mannetje te moeten staan' in het leven . Terwijl dit tegen de oorspronkelijk staat van zijn van veel vrouwen ingaat. In deze workshop gaan we middels yoga, meditatie en andere oefeningen terug naar de zachtheid die elke vrouw bezit om tevens de kracht van deze zachtheid te (her)ontdekken.

“The highest faculty of God is in peace and that peace is the woman. Without woman there never was, is, or will be peace. It doesn't matter what the politicians say, it doesn't matter what the leaders say. When the woman will start talking about peace there shall be no war.” - Yogi Bhajan

Start is om 14.00, einde circa 17.00. Deelname bedraagt 25 euro. Vanwege het maximaal aantal plekken is opgave noodzakelijk.

Voor deze middag is ervaring met Kundalini Yoga niet nodig.

Locatie; Wakker Bewustzijn, Westerweg 14, Alkmaar.   

Opgave / meer info in de les of hier

XXL yogales - Zondag 15 december - 'je innerlijke zon'

Zijn de wekelijkse lessen ook zo kort voor je? Doe dan mee met de XXL les op zondag 15 december. Speciaal zo vlak voor de zonnewende staat de les in teken van onze eigen zonne-energie. Maak jezelf blij en warm met je eigen zon. We gaan een langere set doen om onze zonne-energie wat meer te stimuleren en nemen meer tijd voor de opwarming. Uiteraard is ook de ontspanning wat langer (en met gong 🙂 ) en is er tijd voor een langere meditatie.

De les is van 10.00-12.00. Deelname kost 17,50 euro.

Voor deze ochtend is ervaring met Kundalini Yoga handig maar niet noodzakelijk.

Locatie; Wakker Bewustzijn, Westerweg 14, Alkmaar.   

Opgave / meer info in de les of hier

 

Meditatieve wandelingen / meditaties op buitenlocatie

Bij goed weer in de zomerperiode worden bij voldoende belangstelling buitenactiviteiten georganiseerd. Houd de nieuwsbrief goed in de gaten.